24 Kasım 2012 Cumartesi

"Bugün Matem Günü Geldi"



Daha önce hiç katılmamıştım.Bugün sokağa çıkacak halim olmamasına bile aldırmadan düştüm yollara.Halkalı meydana ulaştığımızda alanda arama yapılıyordu içeriye kimse alınmıyordu ki zaten kimsede yoktu.Hepimizin aklında aynı şey vardı sanırım.... herkes birbirine "acaba havadan dolayı kimse gelmeyecek mi?" diye soruyordu.Bize programın saat 8.30'da başlayacağı bilgisi verildiği için ve alan saat 9'u geçmesine rağmen hala boş olunca öyle düşündük herhalde.Saatler ilerledikçe insanlar akın akın gruplar halinde alana gelmeye başladı.Alana sığmayıp sokaklara taşan inanılmaz bir katılım oldu.

Söylenen ilahiler, yapılan konuşmalar, halkın yüreğindeki sevgi ve acının yüzlere yansıması insanın duygulanmasına sebepti...
Bir ara makineyi bırakıp gruplar arasına katılıp onlarla beraber ilahilere eşlik etmeyi bile düşündüm.

İnsanın içi acıyor...
Üzülüyor...

Sözü matem gününe ait fotoğraflara bırakayım...










13 yorum:

  1. SÖYLEYECEK SÖZ BULAMADIM.DONDUM KALDIM
    ACI BÜYÜK
    RESİMLER MUHTEŞEM
    BAŞKADA DİYECEK ŞEY BULAMIYORUM

    YanıtlaSil
  2. Söylenecek çok şey var da hep şu basit iki soruyu sormuşumdur, kendi kendime bugün ile ilgili:

    1-Kainatın Övüncü, Sevgili Önderimiz, Efendimiz Peygamberimiz (sav) ahiret hayatını şereflendiklerinde, Hz.Ömer (ra) efendimiz ''Kim M....(sav) öldü derse boynunu vururum diyecek kadar üzüntü derinliğindeyken, Hz.Ebubekir(ra) ayet okuyarak O'nun (sav) da ölümü tadacağını yalnız Allah'ın (cc) ebedi diri olduğunu Hz.Ömer(ra) efendimize hatırlatarak teskin etmişti..Kimse Peygamber öldü diye o günü matem günü ilan etmedi, kendisine zincirler vurmadı..!
    2- Hz.Hasan (ra) Efendimiz de tıpkı Hz.Hüseyin (ra) kardeşi gibi şehit edildiği halde, nedense Şia sadece Hz.Hüseyin efendimize topluca göz yaşı döker zincirler eşliğinde..!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat bey, belkide Hazreti Hüseyin'in ölüm şekli sebebiyledir bu matem...

      Sil
  3. Resimler çok güzel..:)
    İşin siyasi tarafına diyeceğim şu ki;Asr-ı Saadet döneminin hemen sonrasındaki iktidar mücadelesinin sonucu bu.İktidarı ele geçirmek ya da elden çıkarmamak için kan dökmek,can almak en etkin yol olarak görülmüş.Bu işin İSLAM ile alakası ise ,bu olaylara karışanların müslüman olmasından öteye geçmiyor aslında..!
    Bir şey daha;Bizden başka dünyanın neresinde dostluklar ve düşmanlıklar miras kalıyor..? İşin en garibi ise 1400 yıl önce yaşanmış iktidar mücadelesinin sanki yeniymiş gibi taraftar bulmasıdır.
    Peygamber (as) torunlarının katledilmesi elbette çok acı ve çok vahşi bir şey. Ancak tarihte olmuş bu olaydan dersler çıkarmak gerek.Bunu dinsel bir törene büründürmek 1400 yıldır "İslam Dünyası"na bir şey kazandırmadı,ayrılıkları körüklemenin dışında.
    İşte "İslam Dünyası"ndaki fay kırıklarının temel sebebi de bu.Emperyalizm ve işbirlikcileri sömürü politikalarını yürütsünler diye bizi biribirimizle savaştırıyor.Biz de dinsel bir mücadele yaptığımızı zannediyoruz..!

    Saf ve yalın haliyle,siyaset bulaşmamış en temiz yanıyla AŞURENİZ MÜBAREK OLSUN..!

    Saygı ile efendim..:)

    (Ukalalığımın bağışlanmasını dilerim..)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabit bey,

      Yorumunuzu eşimle birlikte okuduğumuzda "muhteşem bir yorum her kelimesine katılıyorum" diye yorumunu iletmemi istedi:)

      Sil
  4. :--(
    içim sizladi içim :( paylasim için tesekurler !

    YanıtlaSil
  5. Samimiyetten akan yaşlara kurbana olayım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gözü sulu biri olarak ilahiler zaten insanı duygulandırıyordu o göz yaşlarıyla hepten duygulandım bende:)

      Sil
  6. çok geçmiş olsun.inşallah atlatılacak bir ameliyat olur. allah sizede acil şifalar versin.tüm dualarımız sizinle. sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Muharrem ayımız ve Aşure günü hepimizin ve hepimize kutlu olsun..

    YanıtlaSil
  8. Seni şimdi bi kat daha sevdim !..
    Emeğine sağlık,

    YanıtlaSil